5.3.2023. 13:01
0
Biografija princa Harryja: “Ko zna da li sam uopšte tvoj pravi otac?”
FOTO: Profimedia
Biografija princa Harryja otkriva porodične tajne i bavi se glasinama koje decenijama muče britansku kraljevsku porodicu. Jedna je posebno odjeknula u javnosti.

Princa Harry je, između ostalog, govorio o misijama u Afganistanu, o maćehi Camilli, o odnosu sa bratom Williamom , a također i o “sadističkoj” izjavi kralja Charlesa da mu nije pravi otac, što je podiglo veliku prašinu.

Harry je odrastao usred javnih spekulacija da je njegov pravi otac bivši ljubavnik princeze Diane, major James Hewitt . I Diana i Hewitt su to više puta negirali i oboje su naglasili da su se upoznali tek nakon što se Harry rodio, piše Spiegel. Nakon što su se upoznali na večeri 1986. godine, njihova afera je navodno trajala pet godina.

Charles nikada nije direktno razgovarao sa Harryjem o glasinama, ali je “uživao u podrugljivim komentarima”.

“Tata je volio da pridikuje i često bi poentirao riječima – ko zna da li si zaista princ od Velsa? Ko zna da li sam ja uopšte tvoj pravi otac”, kazao je Harry.

“Nakon toga se često smijao, iako je to bila krajnje neumjesna šala, s obzirom na glasine u to vrijeme”, dodaje britanski princ.

Prema izvještajima stranih medija, DNK test je zaista obavljen kako bi se dokazalo da li je Harry zapravo potomak kralja, objavio je Spiegel još 2005. godine.

Test je potvrdio da je Harry nesumnjivo Charlesov sin, objavio je The Sun, pozivajući se na knjigu Simone Simons, Dianine prijateljice. U knjizi se tvrdi da su stariji članovi kraljevske porodice tražili test nakon što je Diana priznala nevjeru u televizijskom intervjuu 1995. godine.

Sama Diana je rekla, piše Simmons, da je “prilično jasno da je on (Harry) Windsor. Njegova boja kose je Spencerova, ali ima Charlesove oči”.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.