16.10.2015. 14:02
0
Šminka koju obavezno treba da imate u neseseru ove jeseni
Od ovih pet jesenjih make up trendova odaberite onaj koji vam se najviše sviđa i ubacite novitete u neseser.

Tamni karmini
Glavna boja je bordo, ali nosi se i tamnoljubičasta, tamnobraon, tamnocrvena, crna... Problem s ovim trendom jeste to što tanke usne izgledaju još tanje s tamnim ružem, pa ako nemate pune usne, bolje je da nosite ruž koji vam dobro stoji nego da po svaku cijenu pratite modu.


Trik: preko tamnog karmina stavite sjaj i usne će vam izgledati punije.



Zlatne sjene
Svjetlucave sjene u svim nijansama zlatne nosiće se sve do zime.
Zlatno će vam odlično stajati bilo da imate plave, zelene ili braon oči. Možete da nanesete zlatnu sjenu i samo na gornji kapak, a možete i da uokvirite oko, da je kombinujete sa braon krejonom ili drugim zlatnim nijansama, sve je dozvoljeno.


Međutim, ako imate naduvene podočnjake, izbjegavajte sjene sa svjetlucavim česticama.
Trik: ako imate podočnjake, koristite zlatnu sjenu u kamenu koja se minimalno svjetluca.



Neobični ajlajneri
Pitanje je koliko ste spremni za eksperiment, ali u modi su što neobičnije i što upečatljivije linije iscrtane ajlajnerima na kapcima. Linije mogu da budu i tanke i debele, i crne i u boji, ali nije to novost. Novost je što one ne služe tome da istaknu oko prateći njegove prirodne konture, već treba da budu same po sebi ukras na licu.


Trik: trika nema, ovaj trend sam po sebi je trik!


Jarko rumenilo
Na „Chanelovoj“ reviji za jesen/zimu sve manekenke imale su jarkocrveno, zasićeno rumenilo i debele, istaknute obrve. Rumenilo je možda najmoćniji dio šminke, a ove sezone ima posebnu ulogu. Aktuelne su sve teksture – od rumenila u prahu, preko tečnih, masnih, u stiku, pa do kamenih. Aktuelne su i sve boje, samo je važno da budu jarke i da rumenilo dominira na licu.


Trik: rumenila boje breskve ističu preplanuli ten, a roze nijanse osvježavaju i prikrivaju umor.

Kratki nokti i jarki lakovi
Konačno možemo da odahnemo svi mi koji smo se užasavali ultrašpicastih noktiju jer su se kratki nokti vratili na velika vrata. Njima ove jeseni najbolje stoje tamne nijanse - tamnoljubičasta, boja patlidžana, tamnozelena, bordo, smeđa, zlatna, kobaltplava, čak i crna. Od svjetlijih boja tu su boja pijeska, pa sedefasta, boja bisera - kakve su nosile naše mame. Naravno, crvena je i dalje klasika kojoj se svi vraćaju. Što se ukrasa tiče, skroz su minimalistički. Najvrući trend je: ruž za usne i lak iste boje.


Trik: preko laka namažite bezbojni "top coat", premaz koji daje efekat gel laka i s kojim ste mirni tri nedelje.



(Merima Druškić/Zena.blic)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.