17.2.2016. 17:57
0
Sredstva za brijanje nogu koja možete naći u kuhinji
Morate da obrijete noge, a ostali ste bez svog omiljenog sredstva za brijanje, a sapun vam iritira kožu? Zavirite u kuhinju jer se u njoj nalaze namirnice koje možete koristiti za depilaciju.
Puter od kikirikija
Važno je da imate glatki puter bez komadića kikirikija i da ga nanesete na suhe noge u što tanjem sloju.
Nemojte koristiti puter za brijanje ako imate stari brijač jer ona mora biti oštra zbog teksture maslaca i morate je dobro isprati nakon nekoliko poteza. Kada ste gotovi jednostavno isperite noge vodom, a ulja iz kikirikija pobrinuće se za hidrataciju kože i učiniti je glatkom i sjajnom.

Maslinovo ulje
Na dlan nanesite malo maslinovog ulja zatim ga razmažite po dijelu noge koji želite da obrijete. Brijač će lagano kliziti niz kožu zahvaljujući teksturi ulja, a blagotvorni sastojci iz maslina spriječiće iritaciju. Uvijek krenite sa malom količinom ulja jer ga onda na kraju možete lako umasirati u kožu, ne treba ispirati noge i nećete morati da koristite nikakav losion nakon brijanja.

Kokosovo ulje
Kvalitetno kokosovo ulje zapravo dolazi u čvrstom stanju i izgleda poput kreme pa se u dodiru sa kožom lagano topi. Najlakše se nanosi na suvu kožu, ali možete ga nanijeti na vlažnu kožu nakon tuširanja. Nakon depilacijr lagano isperite noge toplom vodom.

(CDM/Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.