31.5.2016. 22:02
0
Dovoljno razloga da štikle počnete nositi svaki dan
Štikle su uglavnom neudobne i većina žena ih izbjegava upravo zbog toga. No, osim što vam mogu pomoći da izgledate izazovnije, štikle mogu još nešto učiniti za vas.

Da su štikle su “moćnije” od ravnih potpetica, dokazao je francuski istraživač Nicola Gize. Želeći da provjeri ovu teoriju, uradio je istraživanje u kojem su učestvovale studentice podijeljene u dvije grupe.

Djevojke u oba “tabora” su bile isto obučene, s tim što su u jednom imale štikle, a u drugom su bile u ravnim cipelama. Zadatak je bio da zaustavljaju muškarce na ulici kako bi navodno uradile anketu, a Gize ih je sve vrijeme posmatrao. 

Rezultati istraživanja su pokazali da su djevojke na visokim potpeticama bile do 83 posto uspješne, jer su momci pristajali da im odgovaraju na pitanja, dok je to polazilo za rukom tek 45 posto žena u ravnoj obući. On se nije zaustavio na ovom podatku, nego je pokušao da istraži kakav efekat štikle imaju na želju za pomaganjem. Iste žene su hodale ulicom i kao slučajno ispustile rukavicu, kako bi se vidjelo hoće li im neko pomoći. Muškarci su u 93 posto slučajeva zaustavili dame u visokim potpeticama i rekli im da su izgubile nešto, dok je o tome obavješteno tek 62 posto onih bez štikli, prenose Večernje novosti. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.