1.9.2016. 9:46
0
Kako organizovati kozmetiku tako da bude pregledna i traje duže?
Kozmetika je dio ličnog identiteta i užitak za svaku ženu, no često se desi da se kozmetički preperati prospu, kozmetika razmrlja, sjenke promiješaju, prah od rumenila rasprši... te da ne znamo gdje se šta nalazi, piše sretnazena.

Da vam se to ne bi desilo, donosimo vam sedam jednostavnih ideja kako organizovati kozmetiku:

1. Odvojite jednu ladicu samo za kozmetiku, u koju ćete poslagati zasebne kartonske kutije (mogu to biti dekorativne kutije, koje će se bojama slagati sa bojama ladice). U svaku kutije odložite zasebnu grupu kometike (ruževi, rumenila i sjenke, puderi...).

2. U lijepe dekorativne čaše ili šolje možete odložiti četkice za rumenilo, maskare i sjenila za usne, pa čak i ruževe i olovke za oči ili usne...

3. U zasebne korpice možete odložiti rumenila, pudere u kamenu i sjenke...

4. Mini-police od metala i plastike sa zasebnim "pregradama" idealne su za odlaganje kozmetike koju koristite svakoga dana. U svaki  prsgrađeni prostor možete odložiti svoje  kozmetičke preparate.

5. Neseser za odlaganje kozmetike sa zasebnim džepovima idealan je za pohranjivanje kozmetike ukoliko imate malo mjesta u domu ili često putujete.

6. Prostor u kupaonici ili pored ogledala u hodniku možete iskoristit za organizaciju vaše kozmetike u viseću platnenu "policu" sa zasebnim džepovima. Kozmetika će uvijek biti pregledna, na jednom mjestu i pored ogledala gdje se svakodnevno šminkate. Praktično, zar ne?

7. Ukoliko si možete priuštiti, u kvalitetnu kozmetičku torbicu vrijedi investirati. Vodite računa da bude vizuelno privlačna, da se boje uklapaju sa enterijerom u vašem stanu, da ima dovoljan broj "džepova" za različite grupe kozmetičkih preparata.

(Merima Druškić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.