4.9.2016. 19:42
0
Ako ne koristite fen za kosu isprobajte neki od četiri trika
Veliki broj žena izbjegava korištenje fena za kosu i nakon pranja je ostavlja da se sama suši. No, kada se ujutro probude, imaju šta i vidjeti. Ukoliko ne koristite fen, a mrzite kad se probudite čupavi, sljedećih nekoliko trikova će vam pomoći.

Najjednostavnije je da spavate na satenskoj jastučnici jer ovaj materijal dozvoljava kosi da slobodno pada, ne mrsi je i najmanje oštećuje dlaku.

Jednako djelotvorno, mada nešto neudobnije rješenje je da spavate sa zavezanim repom. Vodite, ipak, računa da ne bude suviše zategnut i koristite elastične trakice.

Ukovrdžanost možete spriječiti tako što ćete na mokru kosu nanijeti hidrirajuću masku za kosu, ali ne pretešku, da ne bi ujutru bila masna.

I posljednje rješenje je da napravite pletenice, koje se ujutru mogu pretvoriti u talase u kosi. Budite, ipak, oprezni, jer uspjeh zavisi od tipa kose, pa je najbolje da isprobate šta vama najviše odgovara - jedna ili više manjih pletenica, klasična ili francuska, prenose Novosti.

(Adna Zukanović-Zilić)

 
FenKosa
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.