26.10.2016. 21:03
0
Topla kupka topi i kilograme?
Ukoliko ste lijeni za trčanje i dizanje utega, rješenje za vas pronašli su britanski znastvenici. Osim što topi kilograme, pomaže općem stanju organizma.

Mršavljenje je ponekad stvarno teško, a ako imate koji kilogram viška, a nemate volje za pedaliranjem, trčanjem pa čak ni hodanjem, teško ćete to postići ... ili?

Dobra vijest je - dovoljno je imati kadu i toplu vodu, jer su britanski znanstvenici otkrili da opuštanje u toploj kupki troši kalorije i snižava šećer u krvi. Naime, vježbe zagrijavaju tijelo, a isto to čini i topla kupka. Znanstvenici su proveli pokus na desetorici muškaraca kojima su u rektum stavili toplomjer te su oni jedan dan vozili bicikl sat vremena, a drugi se dan isto toliko opuštali u kupki čija je tempertura bila 40 Celzijevih stupnjeva.

Brćkajući se u kadi, ispitanci su potrošili 146 kalorija, isto koliko bi potrošili da su pola sata hodali, a jednosatnim bicikliranjem izgubili su 630 kalorija. Nameće se zaključak samo po sebi - učinkovitije je biciklirati, ali ima koristi i od opuštanja u kadi.

Druga posljedica kupanja u vrućoj kupki možda je i važnija od trošenja kalorija, a to je da proteini koji se oslobađaju uslijed toplinskog šoka kontroliraju razinu šećera u krvi. U svakom slučaju, ako nema kardiovaskularnih problema, priuštite si tu i tamo dobru staru kupku. 

(Metro-portal/Merima Druškić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.