8.11.2016. 9:39
0
Skriveno mjesto na tijelu na kojem će miris parfema trajati cijeli dan
Parfem smo navikli stavljati na vrat i zapešće jer se na tim dijelovima tijela osjeti puls i tjelesna temperatura intenzivira miris parfema. Znamo i da će parfem duže trajati ako ga nanesemo iza koljena, na pregibu ruke i iza uški, ali postoji još jedno neočekivano mjesto na tijelu koje možete pošpricati parfemom kako bi on trajao cijeli dan.

Kako produžiti miris parfema pitanje je koje sebi postavljaju mnoge žene. Parfem je najbolje stavljati na mjesta na kojima osjetimo puls, odnosno na kojima su vene bliže koži, zato jer temperatura tijela na tim mjestima pojačava miris parfema, piše “Zadovoljna“…

Međutim, bez obzira na sve, do kraja dana miris može nestati. Vratiti ga možete ponovnim nanošenjem parfema, ali postoji još bolji i jeftiniji način kako to postići. Naime, nanesete li parfem na pupak on će potrajati cijeli dan. Ovim trikom za produživanje mirisa parfema služe se i slave dame poput Liv Tyler i Adriana Lima, a tajna je u tome da se područje pupka jako zagrijava te se tako miris više širi.

Osim toga, zbog svog oblika pupak služi kao prirodni respirator za miris. Sve što je potrebno je nekoliko kapi parfema nanijeti na prste i zatim na pupak. Parfem nemojte trljati već samo njime lagano potapkajte pupak i pustite ga da se sam osuši. Naime, trljanjem parfem mijenja svoj miris, odnosno gornje note parfema, koje osjetite čim nanesete parfem, puno brže ispare.

S obzirom da pupak, kada su temperature zraka niže, pokrivamo odjećom, to mjesto na tijelu još će se više zagrijavati i tako još intenzivnije emitovati miris parfema.

(Merima Druškić)

Parfem
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.