13.10.2021. 11:35
0
Uskoro besplatna patronažna pomoć za mostarske porodilje
Patronažna služba za porodilje pri Domu zdravlja Mostar u završnoj je fazi priprema i osposobljavanja te s radom kreće do kraja ove godine.

- Dvije osobe bit će angažirane, a pravo na usluge imat će sve porodilje koje su korisnice usluga Doma zdravlja Mostar - kazala je Feni glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac.

Patronažne sestre će u suradnji s ginekologom provoditi aktivnosti na terenu, a mostarski Dom zdravlja će im za tu namjenu osigurati vozilo koje će im biti na raspolaganju.

Grad Mostar dugi niz godina nije imao besplatnu patronažnu pomoć te su rodilje takvu vrstu usluge u prvim danima majčinstva tražile na privatnim adresama.

- Za sve one koji planiraju roditeljstvo, formiranje ove službe je veliki korak koji ulijeva sigurnost i brigu o obitelji u najranijoj fazi - poručila je Popovac.

Dodala je kako je broj posjeta patronažne sestre individualan te će ovisiti o situaciji kakvu zatekne u kući.

- U slučaju detekcije bilo kakvih problema, bit će moguće i svakodnevne posjete - rekla je glasnogovornica Doma zdravlja Mostar.

(Fena)

Mostar
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.