26.5.2022. 12:34
6
Ona je 'najpopularnija' voditeljica u Srbiji: Poistovjećuje se sa Putinom, ima seksipil Monice Bellucci, mozak Bukovskog i šokira svojim vođenjem emisija
Voditeljica Jovana Jeremić ne prestaje da iznenađuje javnost svojim izjavama i stavovima.

Ovoga puta je došla u centar pažnje na društvenim mrežama zbog gostovanja u jednoj emisiji u kojoj je objašnjavala kakva je ona karakterno, upoređujući sebe sa slavnim ličnostima.

Popularna voditeljica je gostujući u jednoj emisiji otkrila ko joj je najbliži po senzibilitetu, a ko po seksepilu:

Imam mozak Bukovskog, seksepil Monike Beluči, a odlučnost Vladimira Putina. I to je tačno, Putin i ja smo jako slični. Mnogo smo odlučni, ja imam tu odlučnost. Ja režim kao on, zato sa mnom možeš samo iskreno ili nadrljaš u životu- izjavila je Jovana, a mnogi su komentarisali ovu njenu izjavu.


Do koske sa Jovanom Jeremić

Svojim izjavama i ponašanjem privlači pažnju , a prije nekoliko dana progovorila je o prostituciji,kada je je u emisiji "Do koske sa Jovanom Jeremić" otkrila ko su žene koje su "bračne prostitutike"

Vidim da je opet aktuelna tema prostitucije i prostitutki. Neki makroi su uhvaćeni, pa su pušteni na slobodu jer su priznali svoju krivicu. Ono što bih ja uvela kao jedan novi izraz medijima u Srbiji, jeste termin "bračne prostitutke". Svi pišu već o tome, jer sam spomenula na jednoj drugoj televiziji gdje sam gostovala, a sad ću u svojoj rubrici objasniti šta to znači - rekla je Jovana Jeremić, pa dodala:

- Meni nisu sporne žene koje se bave najstarijim zanatom, čak ni one za koje se nagađa da su elitne prostitutke. To se po gradu zna iako se nema dokaza za neke djevojke koje su u svijetu javnosti, bilo da su pjevačice, glumice, voditeljke, bivše rijaliti učesnice... Stvar je u tome da su meni najintrigantija druga vrsta prostitutki, koje sam ja uvrstila u terminologiju, a u pitanju su bračne prostitutke. Ko su bračne prostitutke? To su žene koje važe za vrlo ugledne žene iz svijeta javnosti, koje su udate za ugledne i cijenjene muškarce, a suštinski nisu ništa drugo nego koristoljubive žene koje su se udale, ne iz ljubavi, nego iz koristi i interesa. Najčešće je finansijski interes - rekla je Jovana.

Inače, voditeljica je poznata po brojnim ispadima u emisiji, a nedavno se valjala po podu u studiju uz Konstraktinu pjesmu s kojom predstavlja Srbiju na Eurosongu.

Dok jedne nasmijava njeno ponašanje, drugi na društvenim mrežama pišu kako je riječ o osobi koja treba stručnu pomoć te kako nije u redu da se takva osoba ismijava.


Ljubavni život

Ljubavni život Jovane Jeremić navodno  intrigira srbijansku javnost. Nakon razvoda od Voje Miloševića sa kojim ima kćerku Leu, voditeljica nijednog muškarca nije javno predstavila kao svog novog izabranika.

"Srce Jovane Jeremić je puno ljubavi"

Iako je u više navrata pričala o idealnom muškarcu, Jovana ističe da se do sada još uvijek nije pojavio neko ko će moći da se nosi sa njenim uspjehom, temperamentom i stavom koji poseduje.


'Nije dovoljno ozbiljan novinar'

Zaista je začuđujuće kako Jeremićka vodi svoje emisije, ali opet zaslužuje respekt, jer je u prošlosti u Jutarnji program koji uređuje i vodi, znala ugostiti eminentne ličnosti iz svijeta politike, sporta, showbiza...

Tako je primjera radi muftija Zukorlić bio čest gost u njenim emisijama. Vijest o njegovoj smrti jako teško je pala Jovani.

 "Niko to nije očekivao, stvarno to niko nije očekivao. On je bio potpuno drugačiji. Ljudi su imali različita mišljenja u o njemu, ali je on prevashodno bio mnogo dobar čovjek, pametan, dubok čovjek. Sa njim si mogao na sve teme. Umio je da razumije čovjeka kada mu je teško - kazala je Jovana Jeremić i dodala:

- Bilo mi je jednom prilikom teško, prije neke tri godine, tri i po godine. Sasvim slučajno smo se čuli, počela sam da plačem i on me u tom trenutku toliko utješio... Poslije toga smo postali prijatelji 

Bilo je i onih koji su smatrali da je gostovanje u njenon 'Vikend jutru' ispod časti. Jedan od takvih je Igor Jurić, otac svirepo ubijene Tijane Jurić koja je ubijena 2014. godine.

Jovana je navodno željela da sa njim u emisiji razgovara o pedofilima na javnoj sceni, na koje on često u javnosti ukazuje, ali do saradnje nije došlo. Kako kaže Jovana, Igor nije želio da dođe u njenu emisiju, jer je smatrao da ona nije dovoljno ozbiljan novinar.



Karijera 

Deset godina bila je deo "Happy" televizije, a prije nešto više od godinmu dana je dala otkaz. Kao razloge navela je te da želi više da se posveti kćerki. S obzirom da se oko njenog otkaza podigla mnogo veća prašina nego što su svi mislili, javnost je sve više zanimala pozadina priče. Tako je otkriveno da je Jovana 2015. godine željela da postane dio rijalitija "Farma", međutim, otac i majka su joj zbog toga napravili haos, pa je čelnike "Pinka" molila da raskinu ugovor, piše Kurir.

Jovana je navodno mimo znanja svoje porodice potpisala ugovor o učešću u ovom rijalitiju, a oni čim su saznali šta je planirala, naredili su joj da kako god zna i umije raskine ugovor. Čak su joj i prijetili da će je se odreći:

- Tačno je. Trebalo je da uđem u rijaliti, ali nisam mogla jer su m roditelji bili protiv toga. Bila je to najudarnija sezona kada sam i ja htela da budem deo tog projekta. Tada sam i završila fakultet. Bila sam na razgovoru i uspostavila sam kontakt sa Milicom Mitrović, koja je na mene ostavila pozitivan utisak - rekla je Jovana za pomenuti mediji pa dodala:

- Sada shvatam da su moji roditelji bili u pravu jer sam uspela da se dokažem i bez ulaska u rijaliti - kaže Jeremićka.

Teško je zamisliti dan da se lik ili neka izjava Jovane Jeremić  ne nađe na većini srbijanskih portala. Zbog čega je ljudima zanimljiva ostaje upitno, ali je sasvim sigurno da njena popularnost raste svakim danom.


(Admir O.)

6
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.