21.10.2015. 10:48
0
Mirsad Terzić: Lijep je osjećaj saznati da si postigao 550 golova za Veszprem
Mirsad Terzić, rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine nedavno je postigao 550. gol u dresu mađarskog velikana MVM Veszprema u kojem igra već sedmu sezonu zaredom. Terzić je do jubilarnog pogotka stigao u susretu četvrtog kola Lige šampiona 11. oktobra u trijumfu nad turskim Besiktasom, rezultatom 33:25. Ujedno to je bio i jedini gol bh. rukometaša u pomenutom susretu.
“Fin je to jubilej, mada da budem iskren nisam ni znao da mogu doći do 550. gola u Veszpremu. Teka kada sam pročitao u medijima postao sam svjestan toga. Dakle, uopšte nisam ganjao taj jubilej, ali moram priznati da sam se lijepo osjećao kada sam saznao za njega. Istina u posljednje vrijeme radim malo 'krvaviji posao' nego što je davanje golova, ali ne bunim se. Tako je i nemam problem s tim što skoro stalno igram odbranu, dok u napadu dobivam veoma malo minuta”, pričao je Terzić za Anadolu Agency (AA).

MVM Veszpremu ide dosta dobro ove sezone u Ligi šampiona. Nakon remija prvom kolu grupe „A“ na gostovanju kod poljske Wisle Plock, drugog bh. reprezentativca Marka Tarabochije, rukovodstvo mađarskog kluba odlučilo je smijeniti trenera Antonija Carlosa Ortegu. Za sada ga mjenja njegov asistent Xavi Sabate, koji je imenovan za prelazno rješenje.

“S obzirom na povrede Laszla Nagyja i Christiana Zeitza, te smjenu trenera može se reći da su nam rezultati zadovoljavajući. Bili smo malo poljuljani svim dešavanjima i klubu, ali pokazali smo našu ozbiljnost bez obzira na sve te probleme. Vidjećemo u nastavku sezone kako ćemo igrati. Do prvenstvene pauze čeka nas jako važna utakmica u borbi za prvo mjesto u grupi, koje donosi izbjegavanje jedne eliminacione runde. Idemo na megdan Paris Sent Germainu direktnom konkurentu za sami vrh tabele. Znamo da nas u Parizu čeka jako teško gostovanje. Sastali smo se jednom u pripremnom periodu i slavili smo, ali sada nas čeka potpuno drugačija utakmica”, kaže Terzić.

Osim ogleda u Ligi šampiona do okupljanja reprezentacije BiH iskusnog lijevog beka čekaju i tri utakmice u regionalnoj SEHA ligi i to u periodu od 28. do 30. oktobra. Prvo će gostovati bh. šampionu Borcu M:tel u Banjaluci, zatim u Novom Sadu kod Vojvodine o na kraju kod Spartaka u Subotici.

Nakon klupskih obaveza Terzić planira 1. novembra biti na okupljanju državnog tima u Tuzli. Pred izabranicima selektora Dragana Markovića su prve dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine. Rivali bh. tima na otvaranju takmičenja u grupi “1” su Slovačka 4. novembra u Tuzli, a četiri dana kasnije Litvanija u Kaunasu.

“Pred nama su dvije jako teške utakmice, ali se nadam pobjedama. Upravo poraz od Litvanije u nedavnim kvalifikacijama za EURO 2016 nam je opomena da ne smijemo nikoga podcijeniti. Bila je to jako važna utakmica za nas, a izgubili smo samo zato što smo mislili da ne možemo biti poraženi. Slovačka je još bolja ekipa od Litvanije. Vratio im se stari selektor, a sa njim i pojedini igrači koji u posljednje vrijeme nisu igrali za reprezentaciju. Kod njih vlada neka vrsta euforije pred start kvalifikacija i misle da već na startu u Tuzli mogu puno toga riješiti. Dakle, na nam je pritisak, jer ako budemo na našem najvišem nivou nećemo imati problem ni protiv Slovaka, ni protiv Litvanaca. Objektivno mnogo smo kvalitetniji od obje te selekcije”, optimista je Terzić.

Osim BiH, Litvanije i Slovačke u grupi "1" je još debitant na međunarodnoj sceni Kosovo. Samo prvoplasirana reprezentacija iz kvalifikacija plasiraće se u baraž za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.
(Anadolija)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.