21.11.2015. 22:50
0
Samir Selimović peti na Evropskom taekwondo prvenstvu u Bukureštu
Bosanskohercegovački taekwondoist Samir Selimović, član sarajevskog Novog Grada, osvojio je peto mjesto na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Bukureštu.

Selimović je u kategoriji do 80 kg, u borbi za medalju poražen od predstavnika Bugarske u dodatnoj četvrtoj rundi nakon neriješenog rezultata, te se tako morao zadovoljiti samo petim mjestom.

Drugi bh. predstavnik Emir Kaljanac (Novi Grad) u kategoriji do 68 kg je poražen u kvalifikacionim borbama od ruskog predstavnika, aktuelnog prvaka Evrope.

 - Može se slobodno reći da su medalje izostale "za dlaku", posebno kada je riječ o nastupu Samira Selimovića koji je do pred sam kraj treće runde vodio 9:6, ali je nažalost bugarski takmičar uspio izjednačiti u tih nekoliko preostalih sekundi i ipak na kraju, tokom dodatne runde, pobijediti! U svakom slučaju, svaka pohvala za naše predstavnike - izjavio je trener u pratnji reprezentacije Haris Husić.

(FENA) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.