6.1.2016. 12:41
0
Marković: Očekujem sigurnu pobjedu protiv Kosova
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine gostujućim susretom u Đakovici protiv selekcije Kosova danas nastavlja kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.
Selektor Dragan Marković i igrači naše reprezentacije s optimizmom očekuju susret s Kosovom, koji je uvertira za odlučujuće mečeve sa Slovačkom i Litvanijom.   

- Za sada je sve pod kontolom, ulazimo odmorni u utakmcu i očekujem sigurnu pobjedu - kazao je Marković.

Srednji bek bh. tima Ivan Karačić smatara da su igrači spremni za nastavak kvalifikacija. 

- Svi igači su zdravi i mislim da su ispunuili očekivanja selektora. Što se tiče utakmice s Kosovom, protivnik nam je čista nepoznanica. Mislim da smo puno kvalitetniji i da ćemo to pokazati na terenu - kazao je Karačić.

Utakmica 3. kola  Kosovo - Bosna i Hercegovina igrat će u srijedu u dvorani "Shani Nushi" u Đakovici u 19.15 sati, a sudit će je Hrvati Tomislav Cindrić i Vladimir Gonzurek.  

Revanš utakmica sa Kosovom igrat će se 9. januara u Tuzli, dok se u  preostala dva duela  kvalifikacija bh. tim sastaje sa Slovačkom, 13. januara u Hlohovecu, i Litvanijom, 17. januara u Tuzli.

Nakon dva meča u prvom dijelu kvalifikacija, igranim početkom novembra, reprezentacija BiH dijeli prvo mjesto u Prvoj grupi s Litvanijom, s tri boda, treća je Slovačka s dva, dok je Kosovo posljednje bez bodova. 

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.