4.2.2016. 22:04
0
Nagrađeni sportisti Zenice: Tuka u svoj grad i državu želi donijeti i olimpijsku medalju
U Zenici je večeras upriličena tradicionalna sportska manifestacija na kojoj su uručene nagrade za najuspješnije sportiste, trenere, sportske radnike i klubove grada.

Sve pristigle prijave razmatrao je stručni žiri koji je predsjedavao Ibrahim Muratović, a kako su kazali na večerašnjoj manifestaciji odluke su donijele jednoglasno, javlja reporter novinske agencije Patria.

- Imali smo izuzetno tešku i odogovornu zadaću da među pristiglim prijavama odaberemo one koji su tokom 2015. godine na sportskim terenima u zemlji i inostranstvu pokazali najviše. Nadam se da smo uspješno obavili posao koji
nam je Sportski savez povjerio. Bila je ovo godina u kojoj su nas naši sportisti u više navrata istinski obradovali i oduševili svojim postignućima - izjavio je Muratović na samom početku manifestacije čiji je nosioc, kako to godinama biva Sportski savez Zenice.

Tako je priznanje za promociju grada Zenice izvan granica BiH pripalo Ahmedu Džananoviću koji je član bokserskog kluba Čelika, te rukometnom klubu Čelik Zenica.

U kategoriji, za sportske nade grada nagrade su otišle u ruke 11 mladih sportista i to Lejla Begić, članica Karate kluba Internacional, Ismar Pašanbegović, član Atletskog kluba Zenica, Bakir Spahić, član Streljačkog kluba Zenica, Ahmet Begić, član Košarkaškog kluba Čelik, Lara Ganić, članica Ženskog fudbalskog kluba Čelik, Hamza Hadžić, član RK Čelik,
Elvedina Muzaferija, članica Ski kluba ZE-2010, Muharem Keleštura, član Karate kluba Internacional, Amar Borić, član Plivačkog kluba Željezara Zenica, Vana Zeljko, članica Škole rukometa Čelik-Junior, te Adin Šećirović, član Stonoteniskog kluba Mladost.

Za najuspješniji sportski klub izabrani su Atletski klub Zenica, KŽK Čelik i Ragbi klub Čelik.

Za najboljeg trenera u protekloj godini proglašen je Slobodan Kecman trener zeničkih košarkašica, zatim trener bokserskog kluba Čelik Nedžad Marić i Mehmed Skender trener AK Zenica.

U kategoriji za najbolju juniorku izabrana je košarkašica Nedžla Kovačević, a za najboljeg juniora izabran je Semir Avdić, član AK Zenica.

Prema mišljenju stručnog žirija najuspješnija seniorka u protekloj godini bila je Aldijana Juriškić iz KŽK Čelik dok je najboljim seniorom proglašen Amel Tuka.

- Moram priznati da mi je čast što sam večeras jedan od dobitnika nagrade te ću upravo zahvaljujući podršci svih vas u proteklom periodu dati svoj maksimum i neću zaustaviti na dosadašnjim rezultatima. Vjerujem da ću uz Božiji pomoć u Zenicu donijeti prvu olimpijsku medalju - izjavio je Amel Tuka.
(NAP)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.