10.2.2016. 9:05
0
Ženski odbojkaški klub "Bimal-Jedinstvo" najuspješniji sportski klub Brčko distrikta u 2015. godini
Ženski odbojkaški klub "Bimal-Jedinstvo" proglašen je najuspješnijim sportskim klubom Brčko distrikta u 2015. godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Riječ je o osmom priznanju najboljih za Brčanke u svom gradu, koje se trenutno nalaze na prvoj poziciji na tabeli aktuelne Premier lige BiH za sezonu 2015/2016.

Protekla godina za klub bila je izuzetno uspješna i krunisana je sa osvojene sve tri seniorske titule, Kup Republike Srpske, Kup BiH i prvenstvo BiH, kao i priznanje za najbolji sportski kolektiv po izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Odbojkašice kluba takođe su aktuelne kadetske i juniorske prvakinje u entitetu Republika Srpska i na državnoj razini. U okviru svog uspješnog djelovanja na sportskim terenima, odbojkašice su se okitile sa devet titula šampiona Bosne i Hercegovine i sedam titula pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Ovaj ženski odbojkaški klub, zahvaljujući dosadašnjim uspjesima, postao je sinonim za sport u Brčko distriktu, što je prepoznala i brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja. "Bimal" koja e, prepoznavši talenat, rad i sveukupni kvalitet ženske odbojke u Brčkom, od 2013. godine generalni sponzor kluba.

(Anadolu Agency) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.