20.5.2016. 17:25
0
Brat bombaša samoubice u Brusselsu osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u taekwondou
Belgijanac čiji je stariji brat bio jedan od bombaša samoubica u terorističkim napadima u Brusselsu marta ove godine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u taekwondou, javlja Anadolu Agency (AA).
Mourad Laachraoui (21), brat Najima Laachraouija (24), osvojio naslov šampiona Evrope u četvrtak u švajcarskom Montreuxu, koji je domaćin EP. U finalnoj borbi Laachraoui je savladao Španca Jesusa Tortosa (18) rezultatom 6:3. 

Mladi Belgijanac, koji će predstavljati svoju zemlju na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u augustu ove godine, rekao je da je bio "tužan i uplašen" zbog uloge njegovog brata u napadima u Brusselsu, prenose britanski mediji. 

Mourad je, govoreći na konferenciji za novinare nakon terorističkih napada, istakao da niko u njegovoj porodici nije čuo ništa o Najimu od 2013. godine. 

Najim Laachraoui bio je jedan od dvojice muškaraca koji su izvršili bombaški napad na aerodromu Zaventem u Brusselsu 22. marta. Treća bomba je eksplodirala u metro stanici Maelbeek. U napadima su ubijene 32 osobe. Tužioci su Najima povezali i s terorističkim napadima u Parizu 13. novembra 2015. godine kada je ubijeno 130 ljudi.

(Anadolu Agency)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.