2.11.2016. 12:40
0
Rukometaši BiH večeras u Valladolidu igraju protiv Španije
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će započeti kvalifikacioni ciklus protiv Španije u Valladolidu za evropsko prvenstvo koje se igra u Hrvatskoj 2018. godine.

To će ujedno biti i debi za selektora bh. rukometaša Bilala Šumana.

On je uoči puta u Španiju kazao da će njegovi igrači pružiti otpor favorizovanim Špancima, te pokazati disciplinu u igri što će biti važno za buduće utakmice i okupljanja.

- Želimo pokazati da znamo šta radimo i zašto. Ima segmenata igre koje nećemo moći na vrijeme odraditi, ali dat ćemo sve od sebe da se pripremimo na najbolji način za utakmicu protiv Španije. Oni imaju izmjena u ekipi, novog selektora i nisu odigrali nijednu utakmicu u ovom sastavu. Ipak, poznavajući španski rukomet, ne mislim da će biti promjena u načinu njihove igre. Nadam se da ćemo biti na odgovarajućem nivou, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo - objasnio je Šuman.

Njegov pomoćnik Zdenko Grbavac naglasio je da utakmicom protiv Španije bh. rukomet ulazi u novu fazu i da domaćinu prepušta ulogu favorita.

- Na startu nas čeka teško gostovanje, ali mi tu vidimo našu šansu. Ako ostvarimo sve što smo zamislili mislim da ova utakmica može biti temelj za budući dobar rad i utakmicu protiv Austrije - rekao je Grbavac.

Selektor Šuman u utakmici protiv Španije neće moći računati na povrijeđenog Dejana Malinovića.

Utakmica između Španije i BiH igra se od 20.30 sati.

BiH nakon gostovana Španiji u nedjelju će biti domaćin reprezentaciji Austrije u Sarajevu.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.