5.11.2016. 14:19
0
Rukometni veterani „Slobode“ na grobu Jasminka Kovčića Tacka
Pripadnici Udruženja "Veterani RK Sloboda Tuzla" posjetili su danas grob bivšeg tuzlanskog rukometaša i pripadnika Armije BiH Jasminka Kovčića Tacka u povodu 22. godišnjice njegove smrti, položili cvijeće i još jednom mu odali počast.

S rukometnim veteranima bila je i Kovčićeva sestra, Snježana Filipović, koja živi u Brčkom.

Jasminko Kovčić Tacko prije rata bio je golman prvoligaša Sloboda Solane i proglašen je jednim od najperspektivnijih mladih rukometaša u BiH.

Uspon u karijeri prekinuo je rat u BiH. Kovčić je gotovo tri godine proveo na prvoj crti odbrane BiH u tuzlanskom kraju, a potom je prekomandovan u Pres- službu 2. korpusa Armije BiH.

Tragično je preminuo 4. novembra 1994. godine u 29. godini.

Članovi Udruženja „Veterani RK Sloboda Tuzla“ redovno obilježavaju godišnjice smrti umrlih ili poginulih rukometaša „Slobode“.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.