27.11.2016. 16:44
1
UFC oduzeo McGregoru pojas prvaka!
Kratko je trajalo historijsko držanje dva pojasa UFC prvaka za Conora McGregora.

Naime, "Notorious"sada je prvak odnosno ima pojas samo u lakoj kategoriji kojeg je osvojio nedavno pobijedivši Eddieja Alvareza na UFC 205 spektaklu u New Yorku.

Onaj prvi, pojas pero lako kategorije mu je oduzet i predan Joseu Aldu kojeg je McGregor nokautirao za samo 13 sekundi borbe prije godinu dana. Od tada Aldo čeka revanš, ali ga nije dočekao zbog McGregorovih borbi protiv Natea Diaza u velteru i Alvareza za naslov u lakoj.

UFC se odlučio na ovaj čin jer je propala borba Daniela Cormiera i Anthonyja Johnsona zbog Cormiera prvaka u poluteško kategoriji. Tako će na UFC 206 eventu glavna borba biti ona između Anthonyja Pettisa i Maxa Hollowayja za poziciju izazivača novoproglašenog prvaka Josea Alda, prenosi Avaz.

Odluka UFC-a nije šokantna jer je oko uzimanja jednog od dva pojasa McGregoru riječi bilo prije i nakon njegove pobjede protiv Alvareza. On je brzo morao dogovoriti odbranu naslova u pero lakoj kategoriji kojeg predugo nije branio, a ovako su u UFC-u samo ubrzali očekivanu odluku.

Iz organizacije tvrde da je Irac predao titulu, ali se još čeka njegova reakcija koja bi trebala biti sve samo ne dosadna.

U 2017. godini McGregor bi se tako mogao boriti za odbranu svog pojasa protiv neporaženog UFC borca u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova koji je zaprijetio odlaskom ukoliko ne dobije borbu s Ircem.

(Dnevni avaz/Alen Avdić)

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.