10.4.2017. 11:28
0
Karate: Ervin Galić osvojio zlato na prvenstvu Bosne i Hercegovine
Na Seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u karateu, održanom u nedjelju u Vogošći, titulu državnog prvaka osvojio je Ervin Galić, stipendista Fondacije “Izvor nade“.

Osvojenom medaljom Galić je  potvrdio kontinuitet dobrih rezultata u kategoriji do 67 kg.

U izjavi za službenu stranicu Fondacije “Izvor nade” kazao je kako su borbe bile teške, ali da su fizička sprema i dobro odrađene pripreme imali svoj efekat.

- Imao sam tri teške borbe u kojima sam ubjedljivo slavio. Ovo je prva seniorska titula. Državno prvenstvo je poslužilo i kao dobra priprema za Evropsko seniorsko karate prvenstvo koje će biti održano u maju ove godine. Pobjedom sam osigurao mjesto u karate reprezentaciji Bosne i Hercegovine što me posebno čini sretnim - kazao je ovaj  mladi Bišćanin i član Karate kluba “Champion Ilidža”.

Galića u narednom periodu očekuju pripreme i odlazak na evropsko karate prvenstvo u Turskoj, od 3 do 7. maja.

(Fena/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.