30.5.2017. 8:37
0
Više od 900 natjecatelja na taekwondo turniru "Croatia Karlovac Open": Za TKD Željezničar nastupalo 17 takmičara
Taekwondo klub "Karlovac" organizovao je 27.05.2017. godine u Sportskoj dvorani na Rakovcu međunarodni turnir "Croatia Karlovac Open", gdje su se takmičili i članovi kluba TKD Željezničar.

Na takmičenju je nastupilo više od 900 natjecatelja iz sedamnaest zemalja svih uzrasta, a sportaši su se takmičili u borbama i formama. Takmičenje se odvijalo na jedanaest borilišta u sklopu obilježavanja pedeset godina djelovanja Taekwondo kluba "Karlovac".

Na ovom renomiranom takmičenju i najjačem taekwondo turniru u Ex-Yu republikama učesće su uzeli takmičari iz 17 država: Austrija, BiH, Crna Gora, Češka, Italija, Koreja, Luxemburg, Mađarska, Njemacka, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španija, Švicarska, Velika Britanija, Hrvatska.

Za TKD Željezničar nastupalo je 17 takmičara u tri discipline: borbe, forme i kick. Adrijan Pozek osvojio je zlato, Ira Grgić srebro, Arna Mekić srebro, Ejla Goro srebro i Arel Goro bronzu u disciplini borbe.

Za klub Željezničar su još nastupali Luka Lenert, Ema Čebo, Faris Korjenić, Arman Goro, Lana Avdović, Una Baljo, Aini Mesihović, Edna Bešić, Hana Kadrić, Džan Misić, Džan Musić i Zari Musić nažalost ovaj put bez plasmana za medalju.


0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.