31.5.2017. 21:59
0
Odbojkašice BiH poražene od Italije u prvom meču kvalifikacija za SP 2018.
Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila poražena je od selekcije Italije u prvom meču turnira druge runde kvalifikacija za FIVB svjetsko prvenstvo 2018. godine.
Kvalifikacioni turnir se igra u belgijskom Kortrijku a BiH je na otvaranju turnira nakon sat vremena igre izgubila od favorizovanih Italijanki s 3:0 (25:12,25:12, 25:13). 

Bh. tim sutra se sastaje sa Latvijom (19 sati), a zatim slijede susreti sa Španijom (2. juna, 20 sati),  Belgijom (3. juna, 20 sati) i Bjelorusijom (4. juna, 17.30 sati).         

U drugoj rundi kvalifikacija učestvuje 36 reprezentacija podijeljenih u šest grupa s po šest ekipa.

Pobjednici grupa direktno će se plasirati na svjetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih reprezentacija nastaviti kvalifikacije u trećoj rundi, koje će se igrati od 22. do 27. augusta.

Sa tog turnira prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija izborit će nastup na SP.

(Fena/Alen Avdić)  
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.