11.6.2017. 16:00
1
Nevjerovatne scene: Borac dobio batine od navijača
Ovo još uvijek nije zabilježeno u kickboxing organizaciji! Neko bi možda pomislio da se radi o neko nižerazredno turniru ali ovo je Glory, nekad što je bio K-1, a na njemu se dešavaju neke od najbizarnijih scena u historiji borilačkih sportova.
U ringu je bio svjetski poznati kickbokser, Murthel Groenhart, Surinamac koji je već godinama u sportu, a upisao je preko 90 borbi. Borio se s najvećim imenima, ali ono što je doživio nakon ove borbe je neviđeno, piše Avaz.

Prije svega, njegov protivnik Harut Griogrian neobjašnjivo se usred runde okrenuo prema uglu i prestao se boriti. Kao da je bio kraj runde, a jasno se vidi da je do kraja druge runde ostalo još više od 2 minute i 40 sekundi. Logično, uslijedio je teški desni kroše i Grigorian je bio na tlu.

Zatim je, dok je glavni sudac Armencu pružao pomoć, u ring uletila agresivna  grupa iz publike i prebila pobjednika meča!  


Ljudi iz Gloryja su poručili kako Groenhart nije učinio ništa loše nokautiravši Grigoriana, koji mu je neobjašnjivo okrenuo leđa, pišu 24sata.hr.

- Kada si u žaru borbe samo nastavljaš... On se okrenuo. Ja sam ga ulovio i pogodio desnim krošeom. To je to. Nisam ništa loše učinio. Bilo je sve po pravilima borbe, sve u igri - rekao je Groenhart nakon borbe dok je trener njegovog protivnika Grigoriana izjavio da je sve po pravilima, prenosi Avaz.

- Sve je po pravilima. Nije lijepo to što je učinio, ali nije ilegalno. Harut je napravio ono što se nikad ne radi u borbi - okrenuo se jer je imao posjekotinu. To se ne radi - rekao je Nicky Hemmers.

(Alen Avdić)
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.