13.6.2017. 16:08
0
Šuman pred meč sa Špancima: Imamo veliku motivaciju da prvi put izborimo nastup na EP-u
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji protiv selekcije Španije i tri dana kasnije protiv Austrije u Beču igra posljednja dva susreta u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2018. godine i Hrvatskoj.

Najbolji bh. rukometaši već osmi dan na Ilidži se pripremaju za odlučujuće susrete u završnici kvalifikacija.

Selektor Bilal Šuman na pres-konferenciji je kazao "da naš tim ne ovisi od drugih rezultata u grupi i da je sve u našim rukama". 

- Naši reprezentativci na pripreme su došli motivirani. Svakim treningom je sve bolje, pukušavamo da poboljšamo neke segmente igre, odnosno koncept koji smo zamislili. Naš fokus i utakmica broj jedan je susret protiv selekcije Španije, a poslije toga vidjećemo kako će se sve odvijati. Za nas bi taj susret mogao biti odlučujući. Želimo da u Skenderiji uz veliku podršku publike pobijedimo Špance - kazao je Šuman.

O selekciji Španije, kaže, nepotrebno je trošiti riječi.

- Španci imaju ulogu favorita. Radi se o ekipi koja je osvajala medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima, ali imamo veliku motivaciju, želju i volju, od igrača do stručnog štaba, da pobijedimo Špance i da se prvi put plasiramo na evropsko  prvenstvo. Znamo da Španija dolazi s izmijenjenim sastavom, ali oni i imaju toliko vrsnih igrača, tako da njihov kvalitet uopšte nije upitan. Mi ćemo uraditi sve da  pobijedimo i dobrom igrom pokažemo da zaslužujemo nastup na EP-u - kazao je Šuman.  

Najiskusniji igrači u našem timu Nikola Prce i Mirsad Terzić protiv Španaca očekuju težak meč, koji bi mogao odlučiti o nastupu na EP-u. 

- Svaka utakmica je bitna. Španci dolazi u izmijenjenom sastavu, ali to ne mora da znači prednost za nas, naprotiv, jer njihovi mladi  igrači sigurno traže svoje mjesto u ekipi - rekao je Prce.

Terzić je pohvalio rad selektora, saveza i igrača "koji su u maksimalnom broju ranije  došli na pripreme".

- Pred nama su dvije veoma bitne utakmice. Iz svakog okupljanja vidimo neki napredak i nadam se da ćemo na tim utakmicama to pokazati. Pozivam navijače da nas podrže - kazao je Terzić.

Susret BiH - Španija igra se sutra od 18 sati u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija.

U Trećoj kvalifikacionoj grupi nakon četiri odigrana kola vodeća Španija ima maksimalnih osam bodova, druga je BiH sa četiri, dok Austrija i Finska imaju po dva boda.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.