28.10.2017. 20:01
0
Loša igra naših rukometaša: Estonija apsolutno nadigrala Šumanove izabranike
Naša rukometna reprezentacija, večeras je u drugom kolu kvalifikacija poražena od selekcije Estonije rezultatom 29:25.

Utakmica je počela igrom gol za gol, no nakon promašaja Terzića sa sedam metara, Estonci stižu na plus dva, a ubrzo nakon toga i na plus tri. Naši igrači se tokom prvog poluvremena nisu uspjeli vratiti, a prvenstveno zbog velikog broja grešaka koje su pravili.

Do kraja prvog dijela, prednost Estonaca je samo rasla, te se na pauzu otišlo pri rezultatu od 17:11.

Iako smo drugi dio utakmice otovorili serijom 2:0, Estonija nije dozvoljavala da im ozbiljnije zaprijetimo, te su nastavili klontrolisati utakmicu. Negdje na polovini drugog poluvremena, imali smo mnogo prilika da se primaknemo na samo gol zaostatka, no našim igračima je nedostajala konkretna i dobra završnica.

A onda je Estonija iskoristila sve prilike koje su im se ukazale, te do kraja zadržali prednost i stigli do pobjede od 29:25.

(Amila Alijagić)

BiHRukomet
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.