11.2.2018. 8:47
1
UFC 221: Romero brutalno nokautirao bivšeg prvaka Rockholda
Nakon spektakularnog UFC 220 i obrane naslova Stipe Miočića protiv Fransisa Nganoua (Francis Ngannou) u Bostonu, Pert je po prvi put u historiji ugostio jedan UFC-ov event.

UFC 221 obilježio je nastup, ali i poraz Marka Hunta, te brutalan nokaut Yoel Romero protiv Luke Rockholda.

Brutalan nokaut spasio UFC-ov event

Domaći navijači ostali su uskraćeni za jednu borbu u kojoj će se dodijeliti titula prvaka. Australac Robert Whittaker trebao je braniti svoj naslov u srednjoj kategorije, ali je zbog infekcije morao odustati. 

Za privremeni pojas prvaka srednje kategorije trebali su se boriti Rokhold i zamjena Romero, međutim Kubanac je pao vagu i pojas je mogao pripasti jedino Rokholdu u slučaju pobjede. No i to se nije dogodilo.

Romero je brutalno nokautirao bivšeg prvaka Rokholda sredinom treće runde, kada ga je zahvatio jednim krošeom i poslao na tlo. 

Amerikanac je u trenutku pada bio izgubljen, a njegov dezorijentirani pogled u prazno dao je znak Romeru da ga dovrši. Nakon prvog udarca sudija je prekinuo meč.

(Ajla Hurko)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.