11.9.2018. 15:10
0
Maloljetnom kikbokseru Filipu Matkoviću stalo srce
Preliminarnim obdukcijskim nalazom utvrđeno je da je mladi sportista Filip Matković, koji je prije samo nekoliko mjeseci napunio 16 godina, preminuo usljed iznenadnog srčanog zastoja.

Mladić je umro nekoliko sati nakon što mu je pozlilo tokom meča na tradicionalnom kikboksing turniru "Posavina Open Odžak 2018" u Odžaku, u Bosni i Hercegovini.  

Prvi rezultati obdukcije jasno govore kako nije bilo nikakvog krvarenja koje bi moglo biti posljedica udarca u borbi, a time i uzrok same smrti. Prema riječima dr. Ivane Mahovne s Odjela patologije Opće bolnice "Dr. Josip Benčević", preliminarni nalaz jasno je pokazao da se kod nesretnog mladića ne radi o nasilnoj smrti. 

- Nalazom nisu pronađeni povrede niti krvarenje, a uzrok smrti je iznenadna srčana smrt - izjavila je dr. Mahovne, naglasivši kako slijede histološka analiza uzoraka i toksikološka analiza čime će nalaz obdukcije biti definitivan, piše sbplus.hr.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.