10.6.2019. 8:30
1
Cijeli svijet kritikuje FIA-u i Mercedes: Da li je Sebastian Vettel zaista zaslužio kaznu koja mu je uzela pobjedu?
Britanac Lewis Hamilton je nastavio sa pobjedama u ovogodišnjoj sezoni Formule 1.

Piše: Haris Ahbabović

Britanac je slavio u Montrealu na Velikoj nagradi Kanade, a trku je obilježila kontroverzna kazna koju je FIA uružila Sebastianu Vettelu, koji bi vjerovatno pobijedio da nije bilo te kazne.

Nijemac je vodio od početka do kraja, prvi prošao kroz cilj, ali je zbog kazne od pet sekundi prvo mjesto pripalo Britancu. Naime, Vettel je tokom jednog duela sa Hamiltonom izletio sa staze, a onda se vratio na istu ispred Britanca, međutim njegov bolid je naglo skrenuo u desno, što su čelnici FIA-e okarakterisali kao namjerno ubacivanje, te su kaznili Nijemca sa pet sekundi.

Treće mjesto zauzeo je Charles Leclerc iz Ferrarija. Hamilton je zabilježio petu pobjedu u sezoni i ostao na vrhu u ukupnom poretku, te je povećao prednost ispred klupskog kolege Bottasa.

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.