1.10.2019. 10:38
0
Haris Mešanović desetorostruki uzastopni prvak u boksu Bosne i Hercegovin
Kada je Haris Mešanović prije dvanaest, godina ušao prvi put u salu Bokserskog kluba Novi Grad Sarajevo, imao je svojih devet godina života.

Mukotrponom radom i istrajnošću već naredne godine izasao je na prvenstvo BiH u pionirskoj konkurenciji i osvojio zlatnu medalju. Vec tada se vidjelo da je Haris dječak koji ima talenat, nadarenost i hrabrost da pravi velike rezultate. Godine su se nizale a tako i uspjesi koje je Haris Mešanović polako ali sigurno nizao jednu za drugom. U reprezentativnu selekciju je pozvan 2012 godine kada je nastupio na evropskom prvenstvu u Bugarskoj i osvojio 5. mjesto. Nakon toga slijede nastupi na jos dva evropska prvenstva, dva svjetska prvenstva, mediteranske igre, evropske igre te mnogobrojni međunarodni turniri i  za nacionalnu selekciju.

Sve ove godine Mešanović je marljivo radio i trenirao što se potvrdilo kao ispravnim jer od kako je nastupio prvi put na drzavnom prvenstvu prije 10 godina u pionirskom uzrastu, prošao je takmičarski nadalje sve uzrasne kategorije (pioniri, kadeti, juniori,seniori) pa sve do danas, neumoljivo se borio i čuvao mjesto u svojoj kategoriji da bi ove godine, tačnije proteklog vikenda na Seniorskom prvenstvu BiH uzastopno po deseti put postao pravak države u svojoj kategoriji, do 64 kg.

Kada se sa sjećanjem  vratim u proteklo vrijeme i iz ovog vremenskog ugla gledanja moram priznati da je zaista velika radost, zadovoljstvo i čast što sam svih ovih godina trener ovog boksera gdje nam je plan i cilj daljnji rad kako bi se domogli jedne od svjetskih medalja i time zaokružili jednu ovakvu blistavu karijeru boksera Harisa Mešanovića, riječi su njegovog trenera Peštek Enesa. 

Boks
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.