18.11.2019. 8:29
0
Fantastični Carlos Sainz stigao do trećeg mjesta: Evo kako su u McLarenu proslavili prvi Sainzov podijum u karijeri
Završena je utrka za VN Brazila na čuvenoj stazi Interlagos u Sao Paolu.

Piše: Haris Ahbabović

Pobjedu u pretposljednjoj utrci sezoni u F1 odnio je Max Verstappen, koji je potpuno dominirao tokom vikenda u Sao Paolu.

Drugu poziciju je osvojio Pierre Gasly, vozač Toro Rossa, dok je treći bio novi/stari svjetski šampion, Lewis Hamilton.

Ipak, direkcija utrke na Interlagosu odlučila je upravo da se oduzme treća pozicija Lewisu Hamiltonu, zbog incidenta sa Albonom. Tačnije, Hamilton je kažnjen sa pet sekundi, što je bilo dovoljno da treće mjesto danas osvoji Carlos Sainz, vozač McLarena.

Sainz je tako došao do prvog podijuma u karijeri, a ipak ga je proslavio sa svojom ekipom, neposredno nakon utrke, kada je direkcija trke odlučila da kazni Hamiltona.

Carlos Sainz iza sebe imao veoma dobru sezonu u bolidu McLarena.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.