19.10.2020. 13:44
0
Odigrane utakmice 5. i 6. kola Vaterpolo lige KS
U subotu i nedjelju, 17. i 18 oktobra 2020. godine, na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane su utakmice V i VI kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo.

Prvi susret u subotu je odigran između juniora Mladosti i Torpeda. Dosta izjednačena utakmica, koja je na kraju završila neriješenim rezultatom 6:6. Igrač utakmice bio je Danin Kahrić (Torpedo) sa tri pogotka.

Kadeti Torpeda i Invictuma odigrali su drugu utakmicu subotnjeg programa. Puno bolju igru pokazali su igrači Invictuma i slavili sa 17:8 (8:1)(1:1)(6:2)(2:4). Nikša Rajak iz Invictuma sa šest postignutih golova bio je igrač utakmice.

Nedjelja, je protekla u znaku igrača Invictuma, koji su u prvoj utakmici u kategoriji mlađih juniora savladali Torpeda sa 18:4 (5:0)(8:1)(1:1)(4:2). Najbolji pojedinac bio je Adian Krivić sa 7 golova. U drugoj utakmici savladali su seniore Mladosti sa 18:6 (1:1)(3:0)(10:3)(4:2). Harun Kazagić sa sedam postignutih pogodaka bio je najbolji igrač.

Ovim utakmicama završeno je Vaterpolo liga Kantona Sarajevo za sezonu 2020, a ekipa Invictuma osvojila je prvo mjesto u svim kategorijama.

Tabela:

kadeti: 1. Invictum, 2. Torpedo, 3. Dabar

mlađi juniori: 1. Invictum, 2. Torpedo

juniori: 1. Invictum, 2. Mladost, 3. Torpedo

senior: 1. Invictum, 2. Mladost, 3. Torpedo

Prvenstvo je održano u organizaciji Vaterpolo saveza Kantona Sarajevo, a uz suorganizaciju JP "Olimpijski bazen Otoka" d.o.o. Sarajevo.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.