6.12.2020. 14:48
0
Bivša bokserka osumnjičena da je do smrti pretukla muža
Policija je već pretražila njihov stan, kao i teretanu koja je u vlasništvu 34-godišnje Brazilke.

Penzionisana bokserka Viviane Obenauf uhapšena je u Švicarskoj i trenutno se nalazi u istražnom pritvoru zbog sumnje da je ubila svog 61-godišnjeg supruga.

Brojni mediji javljaju da je suprug bivše izazivačice još ranije ove jeseni pronađen mrtav u njihovom stanu u Interlakenu.

Obenauf je, prema dostupnim informacijama, glavna osumnjičena, a policijski izvještaj otkriva nam i da je njen suprug pronađen mrtav nakon što je pretrpio “teške povrede nanesene tupim predmetom.”

Policija je već pretražila njihov stan, kao i teretanu koja je u vlasništvu 34-godišnje Brazilke.

Ova šokantna vijest stiže nešto više od godinu dana nakon što je Obenauf zaključila karijeru porazom od Terri Harper.

 

 


Viviane je tokom boksačkih dana kao profesionalna borkinja upisala 14 pobjeda i šest poraza. Svjetske titule napadala je tri puta, ali Chantelle Cameron, Maiva Hamadouche, kao i spomenuta Harper porazile su je u tim okršajima. Obenauf je, podsjetimo, bila i druga protivnica u profesionalnoj karijeri danas jedne od najboljih boksačica svijeta i aktualne WBA, WBC, IBF i WBO svjetske prvakinje – Katie Taylor.

Prije bokserske karijere, kojoj se okrenula s 18 godina, Obenauf je bila i olimpijska gimnastičarka.


(Admir Oručević)

BoksZene
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.