10.3.2021. 19:34
0
Svaka čast momci: Futsal reprezentacija BiH izborila plasman na Euro!
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo, svoje prvo ikada!

Bosna i Hercegovina je večeras u Zenici savladala Rumuniju sa 5:0 i to je dovoljno da se dva kola prije kraja i definitivno obezbijedi prvo mjesto na tabeli.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo toga lijepog za oko. Bosna i Hercegovina je strpljivo čekala svoju šansu, nije pretjerano srljala, a istovremeno, kao i obično, bila je taktički jako disciplinovana i sigurna u odbrani, pa Rumuni nisu ni uspjeli ozbiljnije da zaprijete našoj reprezentaciji. 

Mi smo imali nekoliko ozbiljnih šuteva, ali je na visini zadatka bio golman Rumuna, Tonita. Odolijevali su Rumuni sve do 18. minute, a onda Srđan Ivanković lijepo pogađa za vodstvo naše reprezentacije, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme BiH stiže i do drugog gola. Nermin Kahvedžić je na pravom mjestu i pogađa za veliko vodstvo naše reprezentacije od 2:0.

Rasplamsala se igra u drugom poluvremenu, gosti su sve više pokušavali da dođu do brzog gola koji bi ih vratio u susret, ali umjesto toga primaju i treći. Igrala se 25. minuta kada je Anel Radmilović pokupio jednu odbijenu loptu, a onda gotovo iz mrtvog ugla je pospremio u mrežu za ogromnih 3:0. Odmah su gosti nakon toga krenuli sa igračem više u polju, ne bi li stigli do nečega, ali i dalje je naša reprezentacija izgledala fantastično na parketu.

Nisu Rumuni apsolutno ništa napravili u ovoj utakmici, a i ono rijetko što je prošlo kroz odbranu, Darko Milanović je još jednom fenomenalno branio, a čak bio je u prilici i da preko čitavog terena postigne pogodak, ali je za malo bio neprecizan. 

U 37. minutu utakmice Bosna i Hercegovina završava sa posao, ako je i bilo dileme do tada. Neodlučni su bili gosti na uvođenju viška, namirisao je to Nermin Kahvedžić, presjekao loptu i onda rutinski poslao loptu u suprotne rašlje za 4:0. Za kraj, najljepša akcija na utakmici. Na 40 sekundi do kraja učestvovali su svi igrači u akciji, a završio je Bilal Jelić rutinski za konačnih 5:0.

Našoj reprezentaciji u aprilu predstoje mečevi protiv Srbije i Sjeverne Makedonije čime će se završiti ove nikad bvolje kvalifikacije za našu reprezentaciju, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.