18.4.2021. 17:20
1
Legendarni muzičar Goran Bregović postaje predsjednik Bokserskog kluba Željezničar
Nije tajna da legendarni muzičar Goran Bregović voli plavu boju Željezničara, a uključivao se i u akcije koje je organizirao Fudbalski klub Željezničar. Popularni Brega u neka ranija vremena bio je i predsjednik Bokserskog kluba Željezničar, koji se nekada takmičio u najvišem rangu jugoslovenskog boksa. Čini se da bi se uskoro mogao ponovo naći na čelu tog kluba, piše Sport Avaz.

- Razgovarao sam sa Goranom. Dok sam bio bokser i kapiten Želje on nam je bio predsjednik. Dao je pristanak da opet bude na čelu kluba koji sada kreće kao takmičenje u respektabilnoj regionalnoj ligi. Sigurno će nam biti veoma značajno i od velike pomoći da jedan takav čovjek vodi naš klub, kazao je za Sport Avaz Almedin Fetahović, selektor bokserske reprezentacije BiH koji će biti glavni trener Željezničara.

Inače, uskoro će krenuti regionalna liga koja ima za cilj okupiti respektabilne klubove. Jedan od dva predstavnika Bosne i Hercegovine u ovom takmičenju će biti Željezničar za koji će nastupati takmičari iz više sarajevskih klubova. U regionalnoj ligi koja kreće u maju nastupit će klubovi iz šest država.

(Ajdin Balićevac)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.