4.9.2021. 12:29
0
U Goraždu sutra 23. memorijalni rukometni turnir 'Mirsad Hurić'
U spomen na velikana goraždanskog rukometa, u gradskoj dvorani koja nosi njegovo ime, sutra će biti održan 23. Memorijalni rukometni turnir ”Mirsad Hurić”.

Na turniru kojim ujedno počinje ovogodišnji program obilježavanja Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde, nastupit će četiri ekipe, a organizatori pozivaju ljubitelje rukometa da prisustvuju ovom događaju uz poštivanje epidemioloških mjera.

- Učestvuje ekipa 'Bosna' Sarajevo, RK Vogošća, RK Priboj i domaćin MRK Goražde. Ovo je turnir prije svega u znak sjećanja na legendu goraždanskog rukometa, a onda i svojevrsna provjera našeg kluba pred početak prvenstva Prve lige FBiH, da vidimo gdje smo i da se pokušamo vratiti u Premijer ligu BiH, gdje nam je i mjesto. Ekipa je spremna i, mada su ostale ekipe premijer ligaši, mislim da se možemo nositi s njima i pokazati još jednom da je Goražde grad rukometa - kazao je igrač MRK Goražde Salih Pleh.

Prva utakmica igra se u 11 sati između sarajevske Bosne i Goražda, dok će se u 13 sastati Priboj i Vogošća. Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u 17, a nakon otvaranja turnira finalna se igra u 19 sati.

Goraždanski klub se i na ovaj način nastoji odužiti vrhunskom sportisti koji je poginuo tokom rata u BiH braneći svoj grad.

Mirsad Hurić bio je pivot RK Radnički, a igrao je i za Krivaju iz Zavidovića te sarajevski Željezničar. Bio je kapiten omladinske reprezentacije BiH u bivšoj Jugoslaviji. Jedan od 'Zlatnih dječaka sa Drine' prošao je kroz najbolje škole rukometa među kojima je goraždanska.

Memorijalni turnir prvi je sadržaj ovogodišnjeg programa obilježavanja 18. septembra Dana prvog oslobođenja Goražda u proteklom ratu koji se danas obilježava kao Dan Bosanskopodrinjskog kantona i Grada Goražda.

(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.