18.9.2021. 10:33
0
6. BSP OIL Međunarodni rukometni turnir „VIŠE OD IGRE“ Sarajevo
6. BSP OIL Međunarodni rukometni turnir „VIŠE OD IGRE“ Sarajevo Sarajevo je od danas domaćin rukometnog turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Riječ je o 6. BSP OIL Međunarodnom rukometnom turniru za mlade pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji se igra u tri generacije dječaka (2004., 2006. I 2008. Godište) i jednoj generaciji djevojčica (2008. Godište).

Turnir se realizuje u periodu od 17.09. – 19.09.2021. godine u sportskim dvoranama u Sarajevu. Na turniru učestvuje 16 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Turnir koji je stvorio imidž jednog od najjačih rukometnih turnira za mlade u regiji okupio je 30 ekipa iz 4 države u četiri kategorije i to: RK PPD Zagreb i ŽRK Split iz Hrvatske, RK Crvena Zvezda iz Srbije, RK Budvanska rivijera, ŽRK Trebjesa Nikšić iz Crne Gore te RK Bosna Sarajevo, RK Vogošća, RK Sloboda Tuzla, HRK Izviđać, RK Krivaja, HMRK Zrinjski, RK Čelik Junior, ŠR Sedmerac, RK Konjuh, ŽRK Hadžići i ŽRK Iskra iz Bosne i Hercegovine.

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta – „SPIRITUS“ Sarajevo uz generalno pokroviteljstvo kompanije „BSP OIL“.

Veliku čast su nam učinile ekipe čija imena imaju veliko značenje u europskom i regionalnom rukometu koje su svojim dolaskom značajno doprinjeli razvoju ovog turnira.

Turnir se organizuje bez prisustva publike usljed pandemije COVID-19.

Veliku pomoć u organizaciji turnira smo dobili od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Općine Novi Grad Sarajevo i Potpredsjednika Federacije BiH g. Milana Dunovića, te sponzora bez kojih u ovo teško doba ne bismo bili u mogućnosti da ostvarimo sve zacrtane ciljeve, a isti su BSP OIL kao generalni sponzor, BH TELECOM kao zlatni sponzor te AC QUATTRO, ELGRAD, FRANCK, AUSTROTHERM, LOVIĆ&CO, REGENERACIJA i LUKAS NAKIĆ sa brendom LEDA voda. 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.