22.3.2024. 9:03
0
Muzaferija ispisuje historiju bh. skijanja: Danas nastupa u finalu superveleslaloma
Elvedina Muzaferija danas će ispisati historiju kao prva bosanskohercegovačka skijašica koja je nastupila u finalu Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Iza Visočanke je odlična sezona u kojoj je uspjela izboriti finale Svjetskog kupa u dvije discipline. Danas je očekuje nastup u superveleslalomu, a Muzaferija će krenuti sa startnim brojem 19.

Uoči posljednje utrke superveleslaloma u sezoni Muzaferija je na 23. mjestu i današnjim dobrim plasmanom mogla bi se “ugurati” među 20 najboljih.

Prva u ukupnom poretku u ovoj disciplini je Lara Gut Behrami iz Švicarske, koja ima veliku priliku da nakon velikog kristalnog klobusa pobijedi i u ovoj disciplini. Trenutno je na 69 bodova prednosti u odnosu na Austrijanku Corneliju Huetter i 74 boda u odnosu na Italijanku Federicu Brignone i između te tri skijašice danas će se voditi borba za mali kristalni globus.

Za današnju utrku, koja treba da započne u 10 sati, prijavljena je 21 skijašica, a bodove će osvojiti njih 15.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.