25.10.2015. 19:56
0
Belgijanci slavili duplu pobjedu na triatlonu "Gloria Ironman 70.3" u Antaliji
Na obalama Sredozemnog mora u Antaliji prvi put je održan triatlon "Gloria Ironman 70.3" na kojem je učestvovalo 1.224 sportista iz 60 država, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o jednom od najzahtjevnijih sportskih takmičenja u svijetu u okviru kojeg takmičari plivaju 1,9 kilometara, zatim biciklima prelaze 90 kilometara, a takmičenje završavaju polumaratonskim trčanjem na stazi dugoj 21,1 kilometar.

Takmičenje je uspješno završilo 64 sportista. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Belgijanac Frederic Van Lierde koji je utrku završio u vremenu 3.53.48. Ciljnu liniju su iza njega prošli Paul Schuster i Patrick Lange, obojica iz Njemačke.

I u ženskoj konkurenciji pobjedu je slavila Belgijanka Alexandra Tondeur sa vremenom 4.26.39. Španjolka Gurutze Frades i Britanka Caroline Livesey su osvojile srebro i bronzu.

Najmlađi učesnik je imao 20, a najstariji čak 80 godina. Četvrtinu učesnika su činile žene. Najviše učesnika, skoro trećina, su sportisti iz Turske, a više od dvije stotine takmičara došlo je iz Rusije.

(Anadolija)

Triatlon
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.