15.11.2015. 16:44
0
Fernando Alonso se sunčao pored staze, dok su se drugi borili za što bolji plasman
Fernando Alonso će samo po zlu pamtiti ovu sezonu Formule 1, pošto je bodove osvojio samo na VN Mađarske. Bolid McClaren Honde je ove sezone među najgorima od svih ekipa, a nema trke na kojoj Španac nije imao problema, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Španac čak osam puta nije stigao do cilja, a i kada je završio trku nije osvajao bodove. Isti problemi viđeni su i tokom kvalifikacija za VN Brazila. Alonsov bolid je otkazao i u kvalifikacijama na stazi u Sao Paulu, a startovat će sa posljednje pozicije. 

Španac je zbog kvara odustao, a onda je parkirao bolid pored staze. Očigledno je da je Alonso bio frustriran. Sjeo je na stolicu pored staze i odlučio je da se sunča dok su se drugi vozači borili za što bolju poziciju. On se kasnije vratio u boks.

"Ne znam šta se dogodilo. Vjerujem da je se motor pokvario. Pouzdanost i dalje nastavlja da bude problem, a nismo ni tako brzi. Startovat ću posljednji i vidjet ću da li ću moći da završim trku", rekao je Alonso.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.