30.1.2016. 16:02
0
Kilde pobjednik spusta u Garmisch-Partenkirchenu
Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde pobjednik je utrke spusta Svjetskog kupa u alpskom skijanju u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.
Kilde je na legendarnoj stazi  Kandahar došao do prvog trijumfa u karijeri, u vremenu od 1:55.28 minuta.

Drugo mjesto osvojio je Slovanac Boštjan Kline sa zaostatkom 0,22 sekudne, dok je treći bio  Švicarac Beat Feuz (+0,24). 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Marcel Hirscher sa 969 bodova, ispred Norvežanina Aksela Lunda Svindala (916), koji je okončao sezonu zbog povrede. Svindal je trenutno prvi u poretku spusta sa 436 bodova, a prati ga Italijan Peter Fill sa 317.

Takmičenje u Garmischu se nastavlja u nedjelju utrkom u veleslalomu.
(Fena) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.