1.4.2016. 14:52
10
"Ja sam Hrvat, a Bosna i Hercegovina je moja domovina!"
Europski WBO prvak Damir Beljo (22-0, 18 KO) priželjkuje u skorije vrijeme da napadne svjetsku titulu, što bi bilo ujedno i ostvarenje njegovog dječačkog sna.

I sam Muamer Hukić, naturalizovani Njemac koji boksuje pod imenom Marco Huck u medijskim istupima krajem prošle godine izjavio je da nema ništa protiv meča s Damirom Beljom.

Mostarac koji predstavlja jednog od najomiljenijih sportista u Bosni i Hercegovini, podijelio je facebook status, koji prenosimo, a oslikava njegovo mišljenje o domovini, Hrvatima, nacionalizmu, ali i želju da promijeni svijet.

"Pokušavam da kroz sport i život utječem i na globalnu situaciju. Znam da ja ne mogu promijeniti svijet, ali mogu sebe i to trebamo raditi, jer ako sebe promijenimo promijenili smo svijet. Vjerujte mi da je i meni teško, da i ja nekad padnem, ali neću da ostanem dolje, hoću da se dignem i nastavim jer imam razlog, jer tražim u svemu pozitivnu stranu i Bogu zahvaljujem čak i na stvarima koje me pogode i koje loše djeluju na mene.
Pogode me komentari, naročito na nacionalnoj bazi. Pa ljudi moji, ja sam Hrvat i ovo je i moja zemlja, ovo je zemlja i Hrvata i Bošnjaka i Srba i dao Bog da svi vjerujemo u njega, dao Bog da su crkve i džamije pune, a ne da mi određujemo čiji je ispravan put i čija je ispravna vjera...  Bog nam je svima isti, svi imamo istog oca, stvoritelja gore na nebesima i nemojmo se mi praviti Bogom i suditi jedni druge i određivati i nametati, jer jedno je sigurno, a to je smrt i nadajmo se da ćemo tek onda živjeti i doći pred lice Božje i u njegovo kraljevstvo..."

Prema izjavama Belje možemo zaključiti da se ponosi što dolazi iz jedne male Bosne i Hercegovine, iz jedne male kućice iz Cima iz Mostara, ali sada dok korača ka zvijezdama, je stigao skoro pa do cilja i ima pravo da zatraži meč i sa najjačima.

Takođe, Beljo navodi da to istinski želi, da bude u samom vrhu, s obzirom na trnovit put koji je prošao i kroz amaterski boks i kroz profesionalni, u kojem ima svakojake prljavštine, da bi došao do pozicije na kojoj se sada nalazi. Beljo je izjavio da želi meč s najjačima, a od tih najjačih da želi najjačeg!

"Želim da boksam s Marcom Huckom - superšampionom, tu sam i imam pravo i volio bih da me izaberu. Ja ne kažem da ću pobijediti, ali ću sigurno dati sve od sebe da pobijedim."



(Anesa Agović)

 
10
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.