16.4.2016. 21:42
0
Adnan Ćatić optužen za doping, prijeti mu oduzimanje titule svjetskog prvaka
Adnan Ćatić (37), alijas Felix Sturm, mogao bi ostati bez titule svjetskog bokserskog šampiona po WBA verziji.
Kako pišu njemački mediji, njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena dva mjeseca nakon što je u borbi za titulu svjetskog prvaka savladao Rusa Federa Chudinova, optužen je za doping, jer je u njegovom uzorku urina pronađena nedozvoljena supstanca Stanozolol.


Reagovao je i sam Ćatić, koji tvrdi kako nije uzimao nikakvu supstancu, prenosi Avaz.

- Kunem se da svjesno nisam uzimao nikakvu sličnu supstancu. Cijela situacija je vrlo smiješna. Javili su samo meni i treneru da sam pozitivan. Moja savjest je čista. Uzimam advokata i idem u borbu - rekao je Ćatić.

Ukoliko Ćatić bude pozitivan i na B nalazu, koji će sigurno zatražiti, prijeti mu oduzimanje titule svjetskog prvaka i zabrana boksovanja na dvije godine, prenosi Avaz.

Inače, anabolička supstanca Hydro-XY Stanozolol je nedozvoljena supstanca koju često koriste bodybuilderi u izgradnji svog tijela.
(Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.