20.4.2016. 15:26
0
Lejla Tanović 88. biciklistkinja svijeta
Peterostruka prvakinja BiH i dvostruka viceprvakinja Balkana dvadesetjednogodišnja Lejla Tanović je napredovala na UCI rankingu za šest pozicija i tako sada zauzima do sada najbolji rankning za BiH odnosno 88. mjesto na UCI listi.

Nakon utrke u Atini i osvojenog drugog mjesta, Tanovićeva je nastupila na utrci u Lamiji koja se vozila u tri etape gdje je sva tri puta završila na podiju i osvojila drugo mjesto u generalnom poretku sa novih 70 UCI bodova. Nakon upisa bodova iz Lamije očekuje je još veći napredak na UCI listi.

„Nakon dvije izuzetno teške sedmice gdje je Lejla imala dvije utrke od čega jedna etapna možemo biti veoma zadovoljni. Kući se vraća sa ukupno 90 UCI bodova što će nam donijeti novi napredak na UCI listi i približiti našem cilju ulaska među 70 najboljih biciklistkinja svijeta. Međutim nemamo vremena za odmor jer do kraja mjeseca nas čekaju još dvije utrke, prva je u Vodicama UCI C2 nakon toga je na redu Kamnik kategorije UCI C1“ rekao je trener Amar Njemčević.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.