16.5.2016. 11:40
0
Nevjerovatnim nokautom došao do UFC pojasa
Stipe Miočić šokirao je Brazilce, ali i rukovodstvo UFC-a! U prvoj rundi je nokautirao Fabricija Werduma i postao UFC prvak.

U trećoj minuti borbe Werdum je krenuo u napad, ali pokazalo se da je to bio njegov posljednji napad u ulozi prvaka jer ga je dočekao sjajan desni kroše Hrvata iz Clevelanda.

Nakon što je iznenađujućim nokautom na pod poslao Fabricija Werduma pred 45 hiljada brazilskih navijača i uzeo pojas UFC prvaka, Stipe Miočić je nekoliko puta javno poručio kako je to učinio za svoj Cleveland, ali i Hrvatsku.

Miočić je i dalje u vatrogasnoj jedinici gdje radi kao bolničar Hitne pomoći (u nekim gradovima SAD-a Hitna pomoć je u sklopu vatrogasaca). Pitali su ga novinari je li vrijeme da ostavi taj posao i posveti se isključivo borbama. Ali, Stipe je skroman čovjek iz radničkog rada, piše dnevnik.hr.

''Nastavit ću kao i do sada. Volim biti u vatrogascima i pomagati ljudima. Neću to mijenjati iako sam sad UFC prvak. Želim zadržati ovaj pojas dugo. Jako napornom treniram.''





Anesa Agović

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.