25.6.2016. 21:15
0
Šezdeset sedam Rusa podnosi pojedinačne prijave jer im je zabranjen nastup na Olimpijadi u Rio de Janeiru
Šesdeset sedam ruskih olimpijaca podnijet će individualne prijave za nastup na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Kako se navodi, oni će se istovremeno žaliti i Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani kako bi dokazali da nemaju veze sa doping skandalom u čijem središtu se nalazi Rusija, prenosi B92.

- Oko 67 sportista podnijet će individualne prijave za olimpijske igre u Rio de Janeiru, ali istovremeno i uputiti žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, kako bi dokazali svoju 'čistoću' - rekao je Vitali Mutko, ministar sporta Rusije.

IAAF je u petak potvrdio suspenziju ruskim atletičarima, koji tako neće učestvovati na predstojećim olimpijskim igrama u Riju.

Međunarodni olimpijski komitet je podržao tu odluku, ali je naveo da ruski atletičari za koje se procijeni da su čisti i koji nisu uhvaćeni u dopingu, mogu da se takmiče na Igrama.

Ipak, u saopćenju Međunarodne atletske federacije navodi se da to neće biti moguće pod ruskom zastavom već pod "neutralnim bojama".

IAAF je navela da ruski atletičari "koji su bili van zemlje" i koji pokažu da su ih na doping testirali "neki drugi sistemi" mogu da učestvuju na olimpijskim igrama.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.