10.8.2016. 9:47
0
Rio 2016: Irski bokser O'Reilly neće se boriti zbog dopinga
Irski bokser Michael O'Reilly neće se boriti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, jer je pao na doping testu, saopštili su iz Olimpijskog komiteta Republike Irske, javlja Anadolu Agency (AA).

O'Reilly, koji se trebao boriti u srednjoj kategoriji, kazao je da je pao na testu zbog “nepovoljnog analitičkog“ nalaza. Suspendovan je, ali u ovom trenutku neće pokušati da ospori tu odluku.

U izjavi koju je dao irskoj državnoj televiziji, naglasio je da je nenamjerno uzeo suplement koji je možda sadržavao nedozvoljenu supstancu. Dodao je da s tim nema veze niko iz njegovog tima ili bokserske asocijacije.

Iz Međunarodnog olimpijskog komiteta prošle u četvrtak su saopštili da je irski bokser pao na doping testu, ali nisu otkrivali ime. O'Reilly je testiran prije polaska za Brazil i tada je otkriveno da je uzimao nedozvoljenu supstancu.

U saopštenju OK Irske navodi se da se O'Reilly izvinio svojim kolegama bokserima, irskim reprezentativcima, Bokserskom savezu i Olimpijskom komitetu Irske i svima onima koji su ga podržavali.

Ova vijest došla je nakon što je irski bokser Patrick Barnes, osvajač bronzane medalje sa igara u Pekingu i Londonu, pretrpio šokantan poraz u Riju od Španca Samuela Carmone.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.