21.8.2016. 16:17
0
Crutchlow pobjednik trke u Brnu
Britanac Cal Crutchlow (Honda) pobjednik je trke svjetskog motociklističkog prvenstva u češkom Brnu. U elitnoj klasi motoGP jedanaestu trku u sezoni na drugom mjestu je okončao Italijan Valentino Rossi (Yamaha), a treći je bio prvoplasirani motociklist u ukupnom poretku, Španac Marc Marquez (Honda).
Crutchlow je u Brnu ostvario prvu pobjedu u motoGP klasi, do koje je došao iskoristivši vremenske prilike u Brnu gdje je padala kiša i staza je bila mokra, prenose agencije.

Marquez je s novih 16 bodova potvrdio vodstvo u ukupnom poretku prvenstva, gdje sada ima 195 bodova. Rossi je sa 144 boda prešao na drugu poziciju, dok je njegov timski kolega Jorge Lorenzo u Brnu ostao bez bodova i nalazi se na trećem mjestu sa 138 bodova.

U nižoj klasi - moto2, pobjedu je odnio Nijemac Jonas Folger (Kalex), drugi je bio Španac Alex Rins, a treći Britanac Sam Lowes. Vodeći motociklist u ukupnom poretku Francuz Johann Zarco je bio 11.

Britanski motociklist John McPhee (Peugeot) pobijedio je u klasi moto3. Drugi je bio Španac Jorge Martin, a treći Italijan Fabio Di Giannantonio.

Sljedeća trka će biti održana u britanskom Silverstonu za dvije sedmice.

(Fena)


0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.