5.9.2016. 19:45
0
Kličko i Fury 29. oktobra u Manchesteru?
Svjetski prvak u teškoj kategoriji Irac Tyson Fury branit će titulu protiv Ukrajinca Vladimira Klička 29. oktobra u Manchesteru, objavio je na twitter nalogu trener i stric Peter Fury.

- Dosta se nagađalo, ali to je gotovo. Bokseri, odvjetnici i sponzori su spremni. Idemo! - napisao je Peter Fury.

Fury je u novembru prošle godine pobijedio Klička u Dusseldorfu jednoglasnom sudačkom odlukom, što je bio prvi poraz Ukrajinca u više od deset godina. Furyju je poslije oduzet naslov prema IBF verziji jer je pristao na revanš s Kličkom 9. jula umjesto s novim izazivačem Vjaćeslavom Glazkovim, prenosi HRT.

Revanš dogovoren za 9. juli je odgođen zbog Furyjeve povrede zgloba koja je izazvala sumnju pa je Britanska antidopinška agencija optužila borca iz Manchestera da je koristio nedopuštena sredstva što je on negirao i najavio tužbu.

Fury je još neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri s 25 pobjeda u 25 mečeva, od čega je 18 nokauta.


(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.