25.9.2016. 18:15
0
Žene odlučile pokazati da se bicikl može voziti u svakoj odjeći
Anadolu Agency
Anadolu Agency
Anadolu Agency
Anadolu Agency
Anadolu Agency
U Orduu, u Turskoj, organizirana je “Kinđurijada na biciklima” s ciljem ohrabrivanja žena da voze ovo sredstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Oko 200 žena odlučilo je podržati ovaj projekat i balonima, cvijećem i drugim predmetima ukrasiti svoje ljubimce na dva točka.

“Kinđurijada na biciklima” pokrenuta je u okviru Dana bez automobila i to 2013. godine u Izmiru, a prošle godine je organizirana u Marmarisu.

Žene su ove godine sat vremena okretale pedale na dionici dugoj pet kilometara.

Organizatorica Meryem Engin kazala je kako je ovo prvi put da je nešto ovako organizirano u Orduu.

“Ukrašavamo jer želimo privući pažnju. Za cilj smo postavili da bicikl postane dio svakodnevnog života i da što više žena vozi bicikl. Pored toga, želimo pokazati da svako može voziti bicikl, čak i ako su dotjerani”, poručila je Engin.

Učesnica Zeynep Kandemir istakla je kako se bez razmišljanja pridružila ovoj aktivnosti, te da je zatekla mnoge žene koje razmišljaju kao i ona.

“Podržavamo da nešto ovako postane tradicija”, dodala je Kandemir.


(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.