2.11.2016. 22:05
0
Poraz bh. rukometaša u Španiji
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Španije započela je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Izabranici selektora Bilala Šumana su u prvom kolu grupe 3 kvalifikacija večeras u Valladolidu poraženi od Španaca sa 30:21 (12:6).

Rukometaši BiH pružili su dostojan otpor favoriziranom protivniku prvih petnaestak minuta. Odličnom igrom u odbrani uspjeli su zaustaviti Špance, a golovima Panića, Prcea i Nuića četiri puta uspijevali doći u vodstvo. 

Igra u odbrani također je bila bolji segment i kod Španaca koji su u 16. minuti prvi put uspjeli da dođu do vodstva, a onda je uslijedila nevjerovatna serija od osam golova čime su domaći rukometaši praktično riješili pitanje pobjednika. 

Reprezentativci BiH punih 14 minuta nisu uspijevali naći rješenje u napadu, a golgeterski "post" prekinuo je Senjamin Burić dvije minute prije kraja poluvremena. Uslijedio je pogodak i Ovčine pa je BiH sa mini serijom uspjela smanjiti na 11:6, ali su Španci u posljednjim trenucima prvog pluvremena postigli gol preko Aguinagaldea i otišli na odmor sa šest golova prednosti.

Početak drugog poluvremena obilježila su isključenja trojice bh. igrača, Prcea, Karačića i Vegara, pa je BiH u prvih osam minuta drugog dijela gotovo cijelo vrijeme bila s igračema manje. Španci su to znalački iskoristili te novom serijom od 5:0 došli do 11 golova prednosti u 38. minuti utakmice (18:7).

U nastavku rukometaši BiH su uspjeli da konsoliduju redove i u 20. minuti smanje zaostatak na osam golova, ali više od toga nisu mogli. 

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Panić sa šest i Nuić sa četiri gola, dok su Španiju predvodili Rivera sa sedam te Tomas i Enterrios sa po četiri gola.

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u nedjelju kada u Sarajevu dočekuje selekciji Austrije, koja je večeras na svom terenu poražena od Finske sa 27:31.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.